PME tekent bezwaar aan bij Belastingdienst tegen btw-maatregel

Pensioenfonds PME tekent formeel bezwaar aan bij de Belastingdienst over een maatregel van het kabinet om btw te heffen op pensioenuitvoering. Volgens het metaalfonds worden meer dan 5 miljoen pensioendeelnemers hierdoor direct geraakt in de portemonnee. Ze zouden tientallen euro’s per persoon per jaar mislopen.

Het gaat om een kwestie waarover in de pensioensector al enige tijd rumoer is. Begin vorig jaar is de zogeheten btw-koepelvrijstelling voor pensioenfondsen afgeschaft, omdat dit noodzakelijk zou zijn vanwege regelgeving vanuit Brussel. Fondsen die hierdoor te maken hebben met extra kosten bestrijden die uitleg.

PME wijst erop dat de sector het door de lage rente al erg moeilijk heeft. Het fonds is tevens een juridische procedure gestart waarbij de btw via de aangesloten werkgevers kan worden verrekend. Maar dat kan lang duren.

In de Eerste Kamer is eerder al een motie ingediend om de maatregelen terug te draaien. Maar het kabinet wacht eerst een zaak bij de Hoge Raad af. Die moet uitwijzen of het Nederlandse beleid in lijn is met het Europese recht.

 

 

(ANP)

Gerelateerde artikelen