PayPal Working Capital ook in Groot Brittannië een succes

PayPal Working Capital heeft inmiddels £185 miljoen krediet verstrekt aan 14.000 Britse MKB-bedrijven; wereldwijd al ruim $2 miljard..
Ook in het Verenigd Koninkrijk drijft de nationale economie voor een groot deel op het MKB, en ook daar ervaren ondernemers forse problemen bij het lospeuteren van kredieten van de traditionele banken. Terwijl juist zij in deze barre tijden flexibel willen kunnen inspelen op vaak uiterst onverwachte ontwikkelingen, kansen en bedreigingen.
 
Dat was een van de redenen waarom de succesvolle betaaldienst Paypal  startte met Paypal Working Capital – “offering fast and flexible funding to the businesses that need it most!” – om een alternatief te bieden voor de trage bureaucratische banken. 
En met succes. In de VS  werd al in november vorig jaar de grens van 1 miljard uitgeleende dollars overschreden; in Groot Brittannië werd binnen een jaar voor ruim 185 miljoen pond aan krediet verschaft aan 14.000 bedrijven en bedrijfjes.
Inmiddels is Paypal Working Capital ook beschikbaar in Australië, en heeft het wereldwijd meer dan $ 2 miljard krediet verleend aan 90.000 ondernemingen.
 
Bedrijven die (vanaf langer dan 3 maanden) betalingen via Paypal accepteren, kunnen binnen 24 uur tot £60.000  krediet opnemen, mits zij voldoen aan een aantal eisen, maar zonder formele kredietwaardigheidscheck.
Er worden verschillende mogelijkheden geboden om de lening weer af te betalen – de meeste bedrijven kiezen ervoor om dat te doen door tussen de 15 en 20% van de via Paypal binnenkomende betalingen terug te storten. Op die manier lost de onderneming minder af  wanneer er weinig omzet gegenereerd wordt!
 
ibtimes

______________________________________________________________________________
Wilt u de financiële structuur van uw organisatie verbeteren en daarmee een betere cash- concurrentiepositie bereiken? Volg dan de tweedaagse Masterclass Strategisch Werkkapitaal Management. Ontvang praktische tips en laat u inspireren door een business case. Meld u hier direct aan.
______________________________________________________________________________
Gerelateerde artikelen