Partners Deloitte UK cashen voor het moeilijk wordt

Waarschuwing voor aanhoudende uitdagende omstandigheden in Engeland.

De landenvestigingen van Deloitte in Engeland en Zwitserland luiden de alarmbel voor wat ze aanhoudende uitdagende omstandigheden in Groot-Brittannië noemen. De waarschuwing komt op het moment dat de partners in Engeland voor het derde achtereenvolgende jaar ruim een miljoen pond mee naar huis nemen als winstdeling.

De partners streken over het afgelopen gebroken boekjaar 1,06 miljoen pond op. Het aantal partners steeg van 672 naar 714. De uitkeerbare bedrijfswinst voor het jaar tot 31 mei steeg met zes procent naar 756 miljoen pond, terwijl de omzet met veertien procent steeg naar 5,6 miljard pond, zo heeft Deloitte bekendgemaakt.

Richard Houston, de CEO van Deloitte's Britse en Zwitserse activiteiten, waarschuwde dat de omstandigheden moeilijker zullen worden. Om zich alvast in te dekken schrapt Deloitte 800 adviesbanen in Groot-Brittannië. “De markten zullen naar verwachting uitdagend blijven en, zoals bij elk verantwoord bedrijf, hebben we onze plannen als reactie daarop aangepast. Het Verenigd Koninkrijk staat voor een uitdagend jaar, met aanhoudende zorgen over de kosten van levensonderhoud, trage economische groei, toenemende geopolitieke spanningen en de klimaatcrisis.

Deloitte’s Britse en Zwitserse activiteiten maken deel uit van de bredere Noord- en Zuid-Europese activiteiten van Deloitte, die een groot deel van Europa en het Midden-Oosten bestrijken. De Britse en Zwitserse unit is vanwege Britse regels verplicht om meer over haar financiële prestaties bekend te maken dan andere delen van het wereldwijde Deloitte-netwerk.
 

 

Gerelateerde artikelen