Open Podium Accounttech

Het NBA-podium voor tech-innovaties in het accountantsberoep vindt plaats 14 mei 2020

Het accountantsberoep kan met vernieuwende technologische ideeën, startup-initiatieven en door koplopers reeds gebruikte technologie sneller innoveren. Een onafhankelijk platform om deze initiatieven te faciliteren ontbreekt  Met het organiseren van het Open Podium Accounttech beoogt de NBA technologische toepassingen in ons beroep vooruit te helpen, te versnellen en vooral zichtbaar te maken.

Het volgende NBA Open Podium Accounttech vindt plaats op 14 mei 2020. Locatie: Gelderland Fabriek, Culemborg.

» Meld uw inzending direct aan (t/m 31 maart 2020).

» Register your entry now (until March 31 2020)

Waarom een NBA Open Podium Accounttech?
Het accountantsberoep kan met vernieuwende technologische ideeën, startup-initiatieven en door koplopers reeds gebruikte technologie sneller innoveren. Een onafhankelijk platform om deze initiatieven te faciliteren ontbreekt  Met het organiseren van het Open Podium Accounttech beoogt de NBA technologische toepassingen in ons beroep vooruit te helpen, te versnellen en vooral zichtbaar te maken. Een brede blik op innovatie is te zien op het Open Podium Accounttech van het testen van ideeën tot startup pitches over reeds bestaande producten die innovatief en impactvol zijn of kunnen worden voor het accountantsberoep beroep. De NBA wil zo de markt stimuleren totdat deze het adequaat oppakt.

Het Open Podium concept

Geen wedstrijd
Het Open Podium is geen wedstrijd en de NBA is niet op zoek naar ‘het beste idee van Nederland’, maar naar aansprekende, nieuwe en vernieuwende ideeën, concepten of producten die de beroepsgroep verder helpen.

Vernieuwend
De initiatieven dienen vernieuwend te zijn voor het accountantsberoep. Een idee, concept of product wordt als vernieuwend gezien als het:

  • Nog niet bestaat voor de doelgroep of
  • Het nog niet of beperkt door koplopers in de beroepsgroep wordt toegepast
  • En: leidt tot verbetering (in kwaliteit of efficiency) van de beroepsuitoefening

Wie mag er deelnemen?
De initiatieven kunnen afkomstig zijn vanuit de controlerend accountant, samenstellend accountant, accountant in business of intern/overheidsaccountant. Maar ook van buiten de accountancy vanuit tax, Fintech, legal, HR of marketing.

Software leveranciers die hun innovatie willen delen worden nadrukkelijk ook uitgenodigd om deel te nemen.

Voor alle inzendingen geldt: het is GEEN commercieel of verkooppodium

Onafhankelijk forum
Een onafhankelijk forum beoordeelt de inzendingen en pitches. Het forum bestaat uit vijf deskundigen uit de accountancybranche, ondernemers (uit de startup scene), investeerders en het portefeuille houdend NBA bestuurslid.

Proces*
Via openbare kanalen, zoals Accountant.nl, AccountantWeek, NBA nieuws, de NBA website, maar ook op uitnodiging of via derden en social media wordt bekendheid gegeven aan het komende NBA Open Podium.

Er wordt gewerkt met een vaste invultemplate die elke inzending online moet insturen.
Ronde 1: per inzending wordt door het forum een kort gemotiveerd oordeel gegeven op basis van het ingezonden materiaal.
Ronde 2: maximaal 10 van de meest aansprekende inzendingen worden uitgenodigd voor een mondelinge presentatie en toelichting voor het forum.
Ronde 3: presentatie op het event NBA Open Podium. De 10 meestaansprekende inzendingen krijgen ruimte om zich te presenteren op het event Open Podium.

Beoordelingscriteria*

Ronde 1: beoordeling online inzending: forum hanteert de volgende beoordelingscriteria bij ronde 1:

Mate van innovatie binnen de beroepsgroep (1-5 punten)
Impact: in hoeverre levert het een bijdrage aan de ontwikkeling  van het accountantsberoep (1- 5 punten)

In ronde 2 worden dezelfde criteria gebruikt, aangevuld met een waardering voor pitch/presentatievaardigheden. Indien niet minimaal een score van 4 (op een schaal van 5) wordt gehaald op alle drie onderdelen gaat de inzending niet door naar het event Open Podium.

In ronde 3 worden geen beoordelingscriteria meer gehanteerd. Het publiek mag in deze ronde haar eigen oordeel vormen.

*Voor situaties waarin dit stuk niet voorziet beslist het forum.

Waarom meedoen

De belangrijkste redenen om deel te nemen zijn: professionele feedback, testen van ideeën, validatie (pilot) opdrachten (v)erkenning en publiciteit (en daardoor aandacht bij kantoren, klanten en mogelijke investeerders). De 10 meest aansprekende inzendingen krijgen de kans om hun inzending te pitchen op het hoofdpodium van het event NBA Open Podium Accounttech op 14 mei 2020 in de Gelderlandfabriek te Culemborg. Maximaal 15 deelnemers krijgen de gelegenheid om zich na afloop van de 10 pitches aan het publiek te presenteren tijdens de crowd sources feedback sessies. Alle inzendingen worden (na afloop van de inzendingsperiode) gepubliceerd op de nba.bl/open-podium met hun naam, link naar hun website en korte omschrijving van de inzending. AccountantWeek zal ook berichten over het evenement.

U kunt uw idee aanmelden t/m 31 maart 2020.

Gerelateerde artikelen