Op weg naar volwassen GRC-management

White paper/infographic over de verschillende maturity-fasen in Governance, Risk en Compliance beheersing.
De OCEG of Open Compliance and Ethics Group is een nonprofit denktank met ruim 50.000 leden wereldwijd, die als eerste het acroniem GRC opstelde en gebruikte –  voor de integrale aanpak van governance, risk management en compliance, en inmiddels nog véél meer.
 
OCEG komt nu met een heldere ‘white paper’, in de vorm van een infographic, over de ontwikkeling van GRC-management in organisaties. 
De groei van ouderwetse silo-organisatie naar volledig gecoördineerd en geïntegreerd governance-, risico- en compliance-beheer verloopt noodzakelijkerwijs in stappen. Is de GRC-volwassenheid bereikt, dan kent iedereen zijn of haar ‘natuurlijke’ rol in het beheersen van risico’s, het bewaken van compliance aan wet- en regelgeving en draagt zo bij aan de performance van de organisatie. 
En een GRC-mature organisatie heeft meer zelfvertrouwen, is daardoor zelfbewust en wendbaar en beter bewapend tegen rampen en andere tegenwind. 
 
 
 
Het doel is dus duidelijk – maar hoe kom je daar? 
In de infographic, te downloaden via Compliance Week, illustreert OCEG hoe de groei naar integraal GRC-management kan of zou moeten verlopen. 
Gerelateerde artikelen