Ook Mazars op de vingers getikt

Mazars, een van Top-Tien kantoren, mondiaal gespecialiseerd in controle- en actuariële dienstverlening, heeft een berisping gekregen van de Britse Financial Reporting Council.
Mazars (wereldwijde omzet ruim £130 miljoen) krijgt kritiek van de Britse waakhond op basis van de meest recente audit van vijf door hen verzorgde controles. Een daarvan, zo was de conclusie, ‘vereist significante verbetering in relatie tot de beoordeling van voorzieningen en daarop aansluitende IT-controls"; één ‘behoeft verbetering’ en drie werden door de FRC beoordeeld als ‘good standard with limited improvements’.
 
Mazars moet wel extra aandacht besteden aan enkele cruciale aspecten, om de kwaliteit van hun audits te verbeteren en de onafhankelijkheid van zijn auditors veilig te stellen. Dat betreft de algemene kennis en vaardigheden, de gebruikte audit-methoden en vooral meer kwaliteit in de ICT-aspecten van hun controles. Ook is meer alertheid vereist voor het identificeren van ex-Mazarswerknemers die nu in dienst zijn bij door hen ge-audite ondernemingen, en valt er het nodige aante merken op de begeleiding en ondersteuning van hun medewerkers.
Meer kritiek van de FRC via www.accountancyage.com/
Gerelateerde artikelen