Omzet AFAS eerste helft 2017 met 15 procent gegroeid

AFAS Software heeft het eerste halfjaar van 2017 afgesloten met een omzet van 58,5 miljoen euro. Dit betekent een groei van 15 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2016. Het familiebedrijf uit Leusden verwacht een omzet van 120 miljoen voor het hele jaar te realiseren.

De afgelopen jaren groeide AFAS onder andere fors in de zorg- en onderwijssector. Dezelfde ontwikkeling vindt nu plaats in de bouwsector, een relatief nieuwe markt voor de softwareleverancier. “De afgelopen periode hebben we een groot aantal klanten uit de bouw mogen verwelkomen”, aldus Arnold Mars, CFO van AFAS.  

De groei van AFAS in de bouwnijverheid bedraagt 17 procent. Niet alleen de bouwsector is verantwoordelijk voor de omzetstijging. Zo groeide de gezondheidszorg met 15 procent, de flexbranche met 13 procent, de zakelijke dienstverlening met 12 procent en zowel de (groot)handel als milieu, cultuur, sport en recreatie met 11 procent. In totaal mocht het familiebedrijf in het afgelopen halfjaar 214 nieuwe ERP-klanten en 75 HRM/Payroll-klanten verwelkomen. Daarbij stapten 23 klanten van de HRM-/Payrolloplossing over naar de uitgebreidere ERP-oplossing, ter ondersteuning van alle processen binnen de bedrijfsvoering.

Gerelateerde artikelen