Om eist vier jaar cel tegen voormalig topman Eurocommerce wegens faillissementsfraude

Voormalig directeur Ger Visser van vastgoedontwikkelaar Eurocommerce hangt een gevangenisstraf van vier boven het hoofd wegens oplichting en faillissementsfraude. Het Openbaar Ministerie maakte de strafeis maandag bekend bij de rechtbank in Almelo, waar de rechtszaak dient rond het faillissement van Eurocommerce in 2012.

Volgens justitie heeft Visser voor miljoenen aan de boedel onttrokken terwijl hij wist dat zijn bedrijf op instorten stond. Zo had hij onder meer een restaurant en de vermaarde Stal Eurocommerce voor een schijntje aan zijn kinderen verkocht. Visser bestrijdt dit. Wel geeft hij toe dat hij contracten heeft vervalst om bij banken leningen los te krijgen.

Het OM eiste ook gevangenisstraffen tegen Vissers vrouw, zoon en dochter: respectievelijk twee jaar, een jaar en tien maanden. Volgens het OM hebben zij met hun vader samengespannen om vermogen veilig te stellen.

De officier van justitie hekelde in zijn requisitoir nadrukkelijk de houding van Visser. “De verwijten tegen hen stapelen zich op, maar Visser weigerde te beseffen dat hij een kaartenhuis op drijfzand bouwde en in zijn vechtlust heeft hij zijn familieleden meegesleept.''

De rechtbank doet op 16 december uitspraak.

Lees ook:

 

(ANP)

Gerelateerde artikelen