Nonprofits: financiële software voldoet niet aan onze behoefte

Uit onderzoek onder non-profit organisaties blijkt dat meer dan de helft niet in staat is noodzakelijke informatie over niet-financiële prestaties uit accounting software te destilleren.
Softwareleverancier Accufund ondervroeg ruim 300 goededoelen-organisaties  en rapporteert dat 73%  tot wel vijf uur per week nodig heeft om data buiten hun financiële administratie te verzamelen, bewerken en opslaan. Liefst 17% heeft daar 6 tot 10 uur voor nodig, een op de tien meer dan 10 uur per week. 
 
Acht van de tien is, zo blijkt uit het rapport, daarna tot 5 uur per week kwijt aan het op maat bewerken van gegevens bínnen de financiële administratie. Ruim de helft klaagt erover dat hun ‘dashboards’ niet te customizen zijn naar hun specifieke wensen.
Ruim 60% geeft aan dat hun software niet in staat is om opslag van en rapportage over niet-financiële prestaties te ondersteunen. 
Hierdoor is de control van de organisaties niet optimaal, en werken veel non-profits (daardoor) sub-optimaal. “De lijn moet te lang wachten op rapportages over hun effectiviteit en efficiency!”
Naast het gegeven dat de standaardpakketten niet voldoen, klagen veel non-profits ook over te weinig mankracht op de financiële administratie.
 
Gerelateerde artikelen