NBA publiceert opdrachtbrieven TVL 

De brieven betreffen de aanvragen over de eerste drie kwartalen.

De NBA heeft opdrachtbrieven Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) gepubliceerd. Het gaat om opdrachtbrieven voor een aanvraag TVL, voor mkb- en grote ondernemingen voor het derde kwartaal 2021. Ook betreffen de opdrachtbrieven een aanvraag tot vaststelling TVL, eerste, tweede en derde kwartaal 2021.

Opdrachtbrieven zijn bedoeld voor accountants die hun klanten willen helpen bij de aanvraag van TVL-aanvragen. Ze bakenen de relatie en de rechten en plichten van de partijen af en dienen als bewijs in geval van betwisting om verantwoordelijkheden na te gaan.

De opdrachtbrieven die de NBA heeft gepubliceerd zijn gebaseerd op Standaard 4400N zoals voorgeschreven in het protocol. De NBA heeft deze opdrachtbrieven beschikbaar gesteld naar aanleiding van vragen uit de praktijk én gezien de omvang van de TVL-regeling.

Verder gaat het om opdrachtbrieven voor de aanvraag tot vaststelling TVL voor mkb- en grote ondernemingen voor het eerste, tweede of derde kwartaal 2021. Deze opdrachtbrieven zijn gebaseerd op Standaard 4400N en Standaard 4416N zoals voorgeschreven in de verschillende protocollen.

De NBA heeft nog voorbeeldbrieven voor NOW-3 onder handen. Verder werkt de NBA aan een update van de rapportages voor een juridische transactie (inbreng, fusie en splitsing, NBA-voorbeeldteksten, sectie II, hoofdstukken 16, 17 en 18, Nederlands en Engels). Ook zal de NBA een haalbaarheidsonderzoek uitvoeren naar het herstructureren en compacter maken van de opdrachtbrieven.

Gerelateerde artikelen