Miljoenennota: 3 maatregelen voor innovatie

In de Miljoenennota wordt ingegaan op het feit dat een krachtige heroriëntatie o.a. op het gebied van innovatie noodzakelijk is om de Nederlandse welvaart naar de toekomst te kunnen bestendigen.

Dat meldt Subtracers

In de troonrede heeft Koning Willem-Alexander aangegeven, dat de regering de keuze maakt om niet te bezuinigen, maar juist te investeren in baanbehoud, goede publieke voorzieningen, en een sterkere economische structuur en een schoner land nu en straks. Dat dit de pijlers zijn waarop de regeringsplannen voor het komende jaar rusten.

Met de publicatie van de Miljoenennota en het Belastingplan kunnen we nu eindelijk meer zeggen over waar we volgend jaar aan toe zijn m.b.t. innovatie, meldt Subtracers. 

Volgens de informatie in de Miljoenennota en het Belastingplan zal dit o.a. op de volgende manieren ingevuld gaan worden.

1. WBSO: Er komt extra budget vrij en het tarief voor de eerste schijf wordt verhoogd naar 40 procent (was 32%), en naar 50 procent (was 40%) voor starters.

2. Vennootschapsbelasting en innovatiebox: Het lage vpb-tarief daalt van 16,5 procent naar 15 procent, het hoge vpb tarief blijft 25 procent. Het effectieve tarief van de innovatiebox wordt verhoogd van 7 procent naar 9 procent.

3. Er komt een Nationaal Groeifonds: Hiermee wil de regering investeren in kennisontwikkeling, innovatie en infrastructuur. Dat laatste omvat naast wegen en spoor ook de digitale snelweg en de infrastructuur voor energie.

Gerelateerde artikelen