Meldingsmogelijkheid WBSO & RDA verlengd

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) heeft laten weten dat de meldingsmogelijkheid voor de WBSO- en RDA 2015 is verruimd. Wegens een storing in het eLoket kunnen bedrijven die het afgelopen jaar gebruik hebben gemaakt van de WBSO en RDA uiterlijk 5 april het aantal gerealiseerde R&D-uren, -kosten en -uitgaven doorgeven. De uiterste datum was eerst 31 maart.

Wie gebruik maakt van de WBSO en RDA (de RDA is sinds dit jaar opgenomen in de WBSO), moet het aantal R&D-uren en -kosten en -uitgaven bijhouden. De gerealiseerde totalen in 2015 moeten uiterlijk 5 april worden doorgegeven aan RVO, het WBSO-uitvoeringsorgaan. Dit is de zogenaamde verplichte mededeling. Deze opgave stelt RVO in staat om de daadwerkelijk gemaakte WBSO-uren en RDA-kosten en –uitgaven te vergelijken met de eerder afgegeven WBSO/RDA-beschikking. Zijn die gerealiseerde uren, kosten en uitgaven lager dan die in de afgegeven beschikking opgenomen dan kan dat leiden tot bijstelling van de WBSO/RDA-vergoeding naar beneden.

De verplichte mededeling moet worden gedaan via het eLoket. Voor toegang tot dit eLoket zijn een geldig eHerkenningsmiddel en de activeringscode, die RVO onlangs heeft verstuurd, noodzakelijk. Nadat deze verplichte mededeling is gedaan, is het verstandig om hiervan een afschrift te bewaren bij de WBSO-administratie.

(PNO Consultants)

Gerelateerde artikelen