Medewerker klantenservice belastingdienst steelt identiteiten: opbrengst $ 1 miljoen

Een medewerker van de US Taxpayer Advocate Service, speciaal opgericht om slachtoffers van identiteitsfraude bij te staan, wordt samen met anderen beschuldigd van belastingfraude met behulp van gestolen identiteiten.
Het federale OM heeft vier personen laten arresteren, die namen, geboortedata en social security nummers achterhaalden via ongeautoriseerde toegang tot de systemen van de Internal Revenue Service.  Een van de vier was in verschillende staten werkzaam bij de dienst, die slachtoffers van fiscale fraude via identiteitsfraude bijstaat. 
 
Met de gestolen data deden de vier valse aangiften, die resulteerden in belastingteruggave ter waarde van ruim 1 miljoen dollar.  Een van de leden van de bende gebruikte de data eveneens om banken op te lichten. 
 
De leden kunnen alleen al voor samenzwering veroordeeld worden tot 30 jaar gevangenisstraf en een boete van 1 miljoen dollar. Diefstal van identiteiten levert 2 jaar gevangenisstraf op, ongeautoriseerde toegang tot de belastingsystemen maximaal 5 jaar… 
 
Gerelateerde artikelen