Mazars; “Regeldruk jaagt techbedrijven weg’

‘Het ontbreekt jonge bedrijven aan kapitaal, talent en onderwijsstructuur’

Mazars heeft zorgen geuit over technologiebedrijven die overwegen hun heil over de grens te zoeken. Het accountant- annex advieskantoor wijst naar ASML, dat zich zorgen maakt over het ondernemersklimaat in Nederland. Volgens Mazars zijn die zorgen terecht en zijn er steeds meer technologiebedrijven die ons land willen verlaten. Welke dat zijn vertelt Mazars niet. 

“Wat onze technologiebedrijven, vooral de scale-ups, nodig hebben, is toegang tot kapitaal, talent en een sterke onderwijsinfrastructuur”, schrijft Kay Pierik, partner van Mazars. “Helaas ontbreekt het daar steeds vaker aan. Voorgenomen versoberingen voor expats en het ter discussie stellen van belastingvoordelen jagen bedrijven weg. Dergelijke randvoorwaarden van de Nederlandse overheid concurreren met die van overheden van andere landen.” (tekst loopt door onder het blok)

Vermoedt u dat dit artikel interessant is voor anderen binnen uw organisatie of netwerk, wijs anderen hier dan op door dit bericht te delen via uw whatsapp, email, Linkedin of Twitter (bovenaan dit artikel).

Pierik is een groot voorstander van buitenlands talent, omdat die hard nodig is voor de lange termijn. Hij vreest dat ons land de “wedstrijd lijkt te verliezen”.

Daarnaast stelt hij de afgenomen waardering voor ondernemerschap aan de kaak. “Die waardering is de laatste jaren afgenomen.” Hij wil dat de overheid de technologiesector ondersteunt, consistent is, en betrouwbaarheid uitstraalt. “Een overheid die zorgt voor essentiële voorwaarden zoals een goede energie- en transportinfrastructuur, en voor een optimale digitale infrastructuur. In plaats daarvan zie ik een toenemende regel- en belastingdruk die een bloeiend ondernemersklimaat in de weg staat.”

Lees ook:

Gerelateerde artikelen