Mazars gaat verder met het Amerikaanse kantoor Forvis 

De vorming van Forvis Mazars is geen overname of fusie maar een netwerk.

Marars en het Amerikaanse accountants- en adviesbureau Forvis worden met hun samenwerking een speler in de internationale top tien van hun markt, zo laat het duo weten. In de VS is Forvis de nummer acht. De samenwerking met de nieuwe Amerikaanse partner treedt in werking op 1 juni volgend jaar. 

In Europa is Forvis echter een dreumes. Het kantoor heeft alleen een vestiging in Londen. Voor Mazars geldt het omgekeerde: groot in Europa, klein de VS. In Noord-Amerika werkte Mazars samen in de Mazars North America Alliancemet vier kantoren uit de VS en Canada. Forvis was een van de partijen waarmee Mazars al samenwerkte in Noord-Amerika.

De gezamenlijke omzet van Forvis Mazar zal uitkomen op 4,7 miljard euro. Beide partijen onderstrepen dat het geen overname of fusie betreft, maar de oprichting van een netwerk. Dat netwerk zal bestaan uit slechts twee leden. De aandelen van de deelnemende leden blijven in handen van de partners.

“Het is opgezet om wendbaar en flexibel te opereren, consistente dienstverlening te bieden en een wereldwijde schaalgrootte te hebben om te voorzien in de behoefte van klanten”, zo staat in een persbericht. De toekomstige netwerkpartners gaan een gezamenlijke strategie ontwikkelen.

Gerelateerde artikelen