KPMG zoekt medewerkers met ervaring met blockchain-technologie

Ook KPMG werft nu openlijk mensen die praktische ervaring hebben met ‘distributed ledger’ toepassingen, om cliënten te helpen bij de implementatie van passende systemen.
David Montes, managing director van de Financial Services Advisory practice van KPMG, noemt als voorbeelden: mensen met ervaring met Ripple, Hyperledger en/of Chain. Alleen met die ervaring denkt KPMG in staat te zijn de clientèle adequaat te kunnen adviseren rond de toepassing van blockchain-technologie in internationale betalingen, clearing en settlement.
 
“Het is leuk om dat soort nieuwe toepassingen in een researchomgeving te testen, maar wij willen verder gaan en huren daarom nu mensen die echte ervaring hebben in het werken met die systemen,”  zegt Montes. 
Deloitte kondigde onlangs het Rubix Project aan, waarmee het systemen als Ethereum en Eris onderzoekt. In het lab, impliceert KPMG. Ook de banken tonen steeds meer interesse, zo blijkt in de wandelgangen van de jaarvergadering van het Institute for International Finance in Peru dezer dagen. 
 
KPMG zoekt nieuwe professionals bijvoorbeeld in Australië, waar men al ervaring heeft met veel snellere internationale betalingen. Ook de Australische banken lopen voorop in de toepassing van distributed ledgers en blockchain-toepassingen. 
 
Gerelateerde artikelen