KPMG UK beperkt aantal partners

Big Four kantoor zou in Groot Brittannië 50 partners kwijt willen.
In de Britse pers gaat het gerucht dat KPMG het aantal partners in de UK fors wil verminderen. Gevraagd om commentaar op het bericht, door Skynews naar buiten gebracht,  dat KPMG UK een forse ‘shake-up’ plande om de performance op te krikken en een passend antwoord te formuleren op veranderende behoeften van de cliëntèle, zweeg de accounting-gigant in alle talen. 
 
Volgens Skynews zou KPMG UK het aantal partners willen terugbrengen van 630 nu tot ongeveer 580, en daar al enige tijd mee bezig zijn. Simon Collins, de Chairman van KPMG UK, zou bezig zijn samen met een groepje senioren het operating-model van de onderneming grondig te herzien, en hij zou meer willen investeren in de modernste technologie en andere specialismen, die op de langere termijn het voortbestaan van de organisatie zouden verzekeren.
 
De laatste tijd heeft KPMG UK zwaar geïnvesteerd in de ‘Enterprise’ divisie, die meer op de lagere regionen van de middelgrote ondernemingen mikt. Ook zoekt het kantoor starters op, die al vroeg binnen gehengeld dienen te worden, vóórdat ze gaan groeien.
 
Een bron van Skynews zegt dar er veel steun is binnen KPMG voor de operatie, ook al omdat er toch veel partners uit de babyboom-generatie op het punt van pensioneren staan.
Gerelateerde artikelen