KPMG en Metrobank gaan samen MKB bedienen

KPMG UK en Metro Bank combineren accountancy- en financieringsdiensten, speciaal voor kleinere ondernemingen.
Het kantoor en de bank werkten al nauw samen met online accounting softwareleverancier Xero, en nu krijgen de gebruikers van de cloud-boekhouding ook ‘unlimited access’ tot een eigen KPMG accountant.
 
Bivek Sharma, verantwoordelijk voor het MKB bij KPMG, zegt dat het partnership vooral gericht is op het verminderen van de administratieve lasten van kleine en middelgrote ondernemingen, veroorzaakt door de steeds complexere regelgeving. “Wij weten dat meer dan een derde van alle beslissers in het MKB minstens een dag in de week kwijt is aan de boekhouding, bureaucratie en compliance, en met onze gecombineerde diensten zorgen wij dat ze die dag weer kunnen besteden aan waar ze goed in zijn: ondernemen!”
 
Metro Bank CEO Craig Donaldson wijst nog fijntjes op de slechte dienstverlening van de (groot)banken aan het MKB : “Wij zijn er trots op dat we samen met Xero en KPMG ons dienstenpakket op maat voor het MKB vorm gegeven hebben.”
 
Dit is weer een voorbeeld van hoe de Big Four het MKB als nieuwe klant benaderen. Eerder al dit jaar kondigden bijvoorbeeld zowel Deloitte als PwC soortgelijke vormen van samenwerking aan, in beide gevallen met softwarebedrijf Sage.   
 
Gerelateerde artikelen