KNVB stelt besluit over FC Twente uit

De licentiecommissie van de KNVB komt maandag 9 mei nog niet met een uitspraak over FC Twente. De commissie heeft meer tijd nodig om de door de club aangeleverde documenten te beoordelen, maar hoopt nog wel deze maand met een oordeel te komen.

FC Twente diende afgelopen zaterdag de herziene jaarrekening van 2014-2015 en de halfjaarcijfers van 2015-2016 in bij de KNVB, op tijd voor de gestelde deadline van 1 mei.

“De door FC Twente aangeleverde informatie is omvangrijk en na een globale scan daarvan kwam de licentiecommissie tot de conclusie dat het meer tijd nodig heeft om alle informatie zorgvuldig te beoordelen. En mogelijk vraagt de licentiecommissie nog nadere informatie aan FC Twente,” aldus de KNVB.

“We hebben dit besluit te respecteren”, reageerde interim-directeur Onno Jacobs van FC Twente woensdag. “We begrijpen dat de licentiecommissie meer tijd nodig heeft om de omvangrijke hoeveelheid documentatie te bestuderen. Tegelijkertijd willen wij als club de periode van onzekerheid natuurlijk zo snel mogelijk achter ons laten. Want, pas na een hopelijk positief licentiebesluit kunnen wij ons weer voluit richten op het nieuwe seizoen, zowel sportief als commercieel.”

De club beraadt zich bijvoorbeeld nog over wanneer hij moet starten met de verkoop van seizoenkaarten voor volgend seizoen, iets waar de meeste clubs al mee zijn begonnen.
De licentiecommissie moet nu beoordelen of FC Twente financieel gezond genoeg is om de licentie voor betaald voetbal te behouden. De club bereikte vorige week een akkoord met de belangrijkste schuldeisers, onder wie oud-voorzitters Joop Munsterman en Aldo van der Laan. Met een nieuw bestuur, een garantstelling van bedrijven uit de regio en doorgesneden banden met investeringsfonds Doyen hoopt FC Twente nu aan de voorwaarden van de KNVB te voldoen. FC Twente heeft nog een schuld van 32 miljoen euro. De gemeente Enschede wil garant staan voor dat bedrag, als de club een licentie voor het volgende seizoen krijgt.

Gerelateerde artikelen