Jon Holt krijgt vijf jaar extra om KPMG UK te repareren

Sinds 2018 kreeg het bedrijf zeventien boetes voor 95 miljoen pond.

De partners van KPMG in Engeland hebben overweldigend voor een nieuwe zittingstermijn gestemd van CEO Jon Holt. Hij krijgt tot 2029 de kans om de reputatie van de Britse landenfirma van KPMG te herstellen. In zijn eerste termijn als bestuursvoorzitter had hij vooral te maken met de nodige schandalen bij KPMG UK.

Holt, voormalig hoofd audit, nam in 2021 het roer van KPMG UK over van Bill Michael. Michael ruimde het veld nadat hij tijdens de pandemie het personeel toebeet op te houden met zeuren. 

Holt werd geconfronteerd met een sliert aan boetes en boekschandalen, die een aanslag waren op de winstgevendheid van het bedrijf. Afgelopen oktober kreeg KPMG een recordboete van 21 miljoen pond wegens fouten bij de boekencontrole van van outsourcer Carillion. Via allerhande ingrepen probeerde Holt het tij te keren, zoals het bevriezen van lonen en het doorvoeren van ontslagen.

Sinds 2018 heeft het bedrijf zeventien boetes gekregen van de Britse de financiële waakhond en echtbanken. De totale boetes en kosten die in die tijd aan het bedrijf zijn opgelegd, bedragen meer dan 95 miljoen pond.

Tijdens het laatste financiële jaar verdienden de Britse partners van KPMG gemiddeld 746.000 pond, veel minder dan partners van andere Big Four-kantoren in het UK. De omzetgroei liep terug van zestien naar negen procent. 

 

Gerelateerde artikelen