Is performance management performing?

vraagt Accenture zich af in een nieuw onderzoek. Zijn de miljoenen die aan performance management software (en het spelen daarmee) worden uitgegeven een goede investering?
Als uw klant u die vraag stelt, moet uw antwoord zijn: "Ja, maar…"
 
Onderzoek onder ruim 2000 deskundigen op alle continenten ( behalve Afrika) wijst uit dat de deskundigen de nodige twijfels hebben, of hun inspanningen nu wel echt de organisatie vooruit helpen.
Natuurlijk,  94% gelooft heus dat ‘performance management’ als zodanig de prestaties verbetert. Maar daar staat tegenover, dat maar34% echt gelooft dat hun specifieke ( lees traditionele) manier van ‘prestatiebeheer’ effectief bijdraagt aan het realiseren van de bedrijfsdoelstellingen. En 89% gelooft dat het beter kan.
 
Het wordt dus hoog tijd dat performance management echt gaat ‘performen’ – als de organisatie meer ‘agile’ moet worden, dan geldt dat zeker voor performance management. Ook daar geldt dat Finance minder moet kijken naar prestaties in het verleden, en in plaats van in de achteruitkijkspiegel beter de ogen op toekomst kan houden.
 
“Business is digital,  but performance management is still analog,” zegt het rapport. Maar de adviezen die Accenture geeft om de prestaties van prestatiemanagement te verbeteren concentreren zich vooral op … het ondersteunen van de performance van de medewerkers. Zorg dat die voortdurend bijgeschoold worden en hun talenten kunnen ontplooien, geef ze meer autonomie. Dan komen de nog betere prestaties vanzelf.
 
Gerelateerde artikelen