Investeerder bouwt accountantsreus na overname PKF Wallast

Avedon kocht in juni HLB Witlox Van den Boomen en Koenen en Co.

Private-equityhuis Avedon wil accountantskantoor PKF Wallast overnemen. Een melding hierover staat op de website van de Autoriteit Consument & Markt. Deze overname volgt op de deal in juni met de accountantskantoren HLB Witlox Van den Boomen en Koenen en Co. 

PKF Wallast heeft op haar eigen website nog niets gezegd over de voorgenomen deal. De organisatie telt ongeveer 250 medewerkers en heeft kantoren in Amsterdam, Rotterdam, Delft, Woerden en Alphen aan den Rijn. 

Fusie tussen drie kantoren

Volgens het FD gaan de activiteiten van de drie kantoren van Avendon met elkaar combineren. Het was al bekend dat HLB Witlox Van den Boomen en Koenen en Co gaan fuseren en dat PKF Wallast ook onderdeel zal worden van de nieuwe combinatie. Het drietal is goed voor een omzet van 130 miljoen euro. Er komen 1100 mensen te werken, als iedereen meegaat naar de nieuwe organisatie. Stephan Seijkens van HLB Witlox van den Boomen neemt als CEO de leiding van de combinatie. 

In het FD staat dat hij van de nieuwe organisatie het meest toonaangevende accountancy- en advieskantoor van Nederland wil maken. Door de samenwerking zegt hij onder meer beter te kunnen inspelen op digitalisering en de kwaliteit te kunnen verbeteren.

Andere overnames in de accountancy

De aankondiging volgt kort nadat de Belgische PIA Group de Nederlandse accountantskantoren ESJ en Cooster overnam. Deze maand stapte de private equity-organisatie Waterland in Jong &N Laan. In juli verkreeg CNBB, het investeringsvehikel van Arco van Nieuwland en Lucas Brentjens, (mede)oprichters van Exact en Yuki, een meerderheidsbelang in OAMKB, een franchiseorganisatie van administrateurs, belastingadviseurs, accountants, bedrijfsadviseurs en bedrijfscoaches.   

In april gaf toezichthouder AFM zich zorgen te maken over de overnamegolf in de accountancy die door investeerders in gang is gezet. “Wij verwachten van accountantsorganisaties die een dergelijke samenwerking overwegen, dat zij goed nadenken over de risico’s hiervan op korte en lange termijn”, zei de AFM toen.

Avedon koopt HLB Witlox Van den Boomen en Koenen en Co en laat ze fuseren

Vlaamse accountant neemt Cooster en ESJ over

Belgische accountant PIA krijgt 35 miljoen voor nieuwe overnames

Meerderheidsbelang VNBB Equity Partners in OAMKB

Waterland investeert in Jong & Laan
 

Gerelateerde artikelen