ING en vijf andere banken leggen uit hoe zij hun klanten helpen belastingen te ‘optimaliseren’

Vertegenwoordigers van de ING Group (NL), Crédit Agricole (FR), Nordea (SW), Santander (ES), UBS (CH) en Unicredit (IT) melden zich vandaag bij de Special Committee on Tax Rulings (TAXE II) van het Europees Parlement.

Zij zullen daar uit de doeken doen hoe zij ondernemingen fiscaal adviseren en ‘gestructureerde producten’ verzinnen en bieden, waarmee die klanten hun belastingplichten kunnen ‘optimaliseren’.

De bijeenkomst past in het kader van de wereldwijde pogingen om agressieve fiscale strategie en praktijken van multinationals uit te bannen, of althans transparanter te maken. Wat de EU betreft gaat het dan bijvoorbeeld om het onlangs gepubliceerde Anti Tax Avoidance Package van de Commissie,  de hernieuwde poging om tot een Common Consolidated Corporate Tax Base (CCCTB) te komen en natuurlijk het Base Erosion and Profit Shifting (BEPS) Action Plan van de OESO.

De bijeenkomst staat gepland voor 15.00 uur in het Jozsef Antall (JAN) gebouw, kamer 4Q1. De agenda leest u hier, als u geïnteresseerd bent, kunt u de dialoog vanmiddag ook live volgen via ep-live

Gerelateerde artikelen