IASB-voorzitter Hans Hoogervorst presenteert nieuwe mission statement

De voorzitter van de International Accounting Standards Board (IASB), Hans Hoogervorst, heeft deze week tijdens een toespraak in het Canadese Toronto een nieuw ontwikkelde mission statement van de IFRS Foundation en de IASB gepresenteerd. Ook gaf hij een update van de stand van zaken rond de voortgang van IFRS-adoptie wereldwijd.

De nieuwe mission statement is in overeenstemming met de doelstelling van de IFRS Foundation: het ontwikkelen, in het algemeen belang, van een enkele set van kwalitatief hoogwaardige, begrijpelijke, handhaafbare en wereldwijd geaccepteerde standaarden voor financiële verslaglegging op basis van duidelijk geformuleerde principes. Maar om de rol van zijn organisatie in, en bijdrage aan, de wereldeconomie te verduidelijken is er een mission statement ontwikkeld.

Hoogervorst: ‘Our mission is to develop IFRS that brings transparency, accountability and efficiency to financial markets around the world.  Our work serves the public interest by fostering trust, growth and long-term financial stability within the global economy.’

Hoogervorst sprak ook over de IFRS-adoptatie wereldwijd, waardoor er een brug geslagen wordt tussen landen met zeer verschillende rechtssystemen. De onlangs door de IFRS Foundation bijgewerkte Pocket Guide, die de invoering van IFRS in kaart brengt, laat zien dat meer en meer landen IFRS invoeren en de meeste landen IFRS volledig en zonder wijzigingen aangenomen hebben. De meerderheid van de onderzochte landen stellen het gebruik van IFRS verplicht voor alle of de meeste beursgenoteerde bedrijven, terwijl een aantal andere landen het gebruik van IFRS toestaat.

Gerelateerde artikelen