IFRS Foundation publiceert bijgewerkte gids over IFRS-gebruik wereldwijd

De IFRS Foundation, de organisatie die verantwoordelijk is voor de governance van en het toezicht op de International Accounting Standards Board (IASB), heeft de 2015-editie gepubliceerd van ‘IFRS as Global Standards: a Pocket Guide’.

De gids geeft een overzicht van het gebruik van de International Financial Reporting Standards (IFRS) in 138 landen over de hele wereld. Die landen zijn  samen goed voor meer dan 97 procent van ’s werelds bruto binnenlands product (BBP). De Pocket Guide is een bijgewerkte versie van de gids die vorig jaar werd gepubliceerd en voegt informatie toe over nog eens acht rechtsgebieden.

Van de 138 onderzochte jurisdicties zijn er nu 114 die het gebruik van IFRS verplichtstellen voor alle of de meeste van de binnenlandse beursgenoteerde ondernemingen en banken. Slechts 10 landen staan IFRS niet toe of stellen het gebruik ervan niet verplicht.

• IFRS Foundation publishes updated guide to IFRS use around the world

______________________________________________________________
In deze cursus wordt de mystiek rond IFRS en alle recente wijzigingen opgehelderd en omgetoverd in hapklare kennis. Als financial bent u na het volgen van deze cursus in staat om te inventariseren wat de impact van IFRS is en wat de gevolgen van de wijzigingen voor uw organisatie zijn.
______________________________________________________________
 
Gerelateerde artikelen