IAASB werkgroep vraagt input over rol analytics in de accountantscontrole

De Data Analytics Working Group van de International Auditing and Assurance Standards Board wil meer inzicht krijgen in de (mogelijke) rol van technologie in de audit, meer specifiek in die van ‘data analytics’.
Daarom publiceerde de IAASB gisteren een Request for Input onder de titel Exploring the Growing Use of Technology in the Audit, with a Focus on Data Analytics
 
Tegelijk woren kandidaten (nominaties) gevraagd voor een nieuw op te zetten Project Advisory Panel, dat de IAASB en de Data Analytics Working Group (DAWG) moet adviseren over ontwikkelingen die de bestaande en de ontwikkeling van nieuwe standaarden beïnvloeden en richting geven.
 
Arnold Schilder, de voorzitter van de IAASB, herhaalt nog eens dat ‘technologische ontwikkelingen haast niet bij te benen zijn, en dat de bijbehorende verwachtingen van de stakeholders (van accountancy) even hard toenemen”.
 
Vandaar ook deze Request for Input, die helderder moet maken wat de uitdagingen en risico’s zijn van het inzetten van data analytics in de audit van financiële rapportages en de achterliggende data.
 
De Working Group vraagt beleggers, CFO’s, governance-verantwoordelijken, stadaardisatie-instellingen, mensen in de praktijk en andere belanghebbenden om hun ideeën met de werkgroep te delen. Graag vóór 15 februari 2017, via de website van de IAASB
Gerelateerde artikelen