Hoe je als accountant slimmer kunt werken

Digitalisering is in volle gang en steeds meer sectoren doen eraan mee. Meegaan is eerder noodzaak, dan optie. Zonder moderne bedrijfstechnologie is er ook voor accountantskantoren geen toekomst. Wie de digitale overstap niet omarmt, zal achterblijven.

Digitalisering onmisbaar voor de groei van je bedrijf

Als eigenaar van een accountantskantoor ben je constant op zoek naar mogelijkheden om te groeien. Automatisering in de accountancy branche maakt veel processen makkelijker en efficiënter. Hierdoor verricht je in minder tijd meer werk.

Daarnaast heeft efficiënter werken ook effect op het aantrekken van potentiële klanten. Deze zien digitalisering als groot pluspunt: het zorgt ervoor dat ze snel en gemakkelijk inzicht te krijgen in hun administratieve gegevens. Hoewel accountants misschien nog vrezen dat digitalisering ten koste zal gaan van het klantcontact, laat de praktijk anders zien. Integendeel, door processen te automatiseren ontstaat er nét meer tijd om klanten persoonlijk te adviseren.

Slimmer werken met het juiste softwarepakket

Automatisering biedt veel kansen. Door de juiste software te koppelen aan je favoriete programma’s zoals je boekhoudsoftware of betalingssysteem, creëer je een efficiënte werkstroom, voor zowel je accountantskantoor als je klanten. Teamleader is zo’n online tool waarbij je op een gebruiksvriendelijke manier je processen eenvoudig beheert. Het biedt CRM, sales, projectmanagement en facturatie. Facturen verstuur je in één klik en de betaling volg je in één oogopslag op. Deze unieke, alles-in-één oplossing zorgt voor een boost van je productiviteit en helpt je slimmer te werken zodat je opnieuw kan focussen op de groei van je bedrijf. “We zouden Teamleader voor geen goud willen missen. De online tool kan hetzelfde als ons oud systeem, en nog veel méér.”

Kris Coady van Vergezogt werkt voortaan slimmer en bespaart tijd met Teamleader. Kris: “We werken met een helpdesk en registreren de tijd die we aan een klant besteden. Etien, de ICT-consultant van onze accountant, is voor ons op zoek gegaan naar een pakket dat die koppeling had. Dat werd Teamleader, een handige tool waarmee we alles wat we met ons huidige urensysteem ook konden, nu ook kunnen en nog véél meer. Met het advies van Etien hebben we nu een systeem dat aan al onze wensen voldoet en ons een enorme tijdwinst oplevert. Ook inzicht trouwens. We zouden het voor geen goud willen missen.” Het complete interview met Kris Coady staat in het online magazine ‘Slim samenwerken in zakelijk dienstverlening’ van Wolters Kluwer Tax and Accounting Netherlands.'

Meer te weten komen over innovatie tijdens de Accountancy Expo? Er is een beperkt aantal gratis tickets beschikbaar voor de Accountancy Expo, het meest vernieuwende event in de accountancy branche. Vraag je unieke code aan via mustafa@teamleader.nl en mis het event niet!

 

Gerelateerde artikelen