Gezocht: data scientists met ervaring in Finance

Volgens de CIO van Credit Suisse zijn data scientists die ook nog eens ervaring hebben in Finance extreem zeldzaam. Daarom mikken zij op teams met de gevraagde competenties.
De CIO van Credit Suisse investment bank, Nigel Faulkner, uit in een interview met Computing zijn zorgen: hoe gaan we in de komende jaren genoeg mensen vinden die over de noodzakelijke wiskundige, statistische en computerkennis beschikken? En een nog groter probleem: hoe vinden we medewerkers die daarnaast ook nog eens bekend zijn met Finance? 
 
Faulkner en zijn bank zijn naarstig op zoek naar dergelijke schapen met vijf of zes poten en is bereid hen een aangenaam salaris te bieden. ”Maar de rol die zij bij ons op ich moeten nemen is wel erg breed. Ze moeten wiskundig onderlegd zijn, econometrisch, ze moeten statistisch relevante  patronen kunnen zien en verzinnen, ze moeten met analytics kunnen werken en dan ook nog eens verstand hebben van wat banken doen en begrijpen wat onze beslissers nodig hebben om hun werk adequaat te kunnen doen.”
 
Die mensen zijn zo zeldzaam, als ze al bestaan, dat Credit Suisse big data analytics voorshands maar beschouwt als een team sport. Ze huren medewerkers met verschillende profielen, die elkaar in een team synergetisch kunnen aanvullen. En verder zijn ze bezig met eigen opleidingstrajecten te (laten) ontwikkelen, om zo in de toekomstige personeelsbehoefte en talentontwikkeling te kunnen voorzien. 
 
Gerelateerde artikelen