Gelderse POP3-openstelling voor verplaatsing glastuinbouwbedrijven

De provincie Gelderland heeft een nieuwe openstelling van de Verordening POP 3 subsidies provincie Gelderland (POP3GLD) gepubliceerd.

De openstelling heeft betrekking op paragraaf 2.4 van de verordening: 'Investeringen in infrastructuur voor de ontwikkeling, modernisering of aanpassing van landbouwbedrijven'. De paragraaf staat open van 18 september tot en met 16 oktober 2017. Het subsidieplafond voor deze periode bedraagt € 5 miljoen. Subsidie kan alleen worden verstrekt indien sprake is van de verplaatsing van:

  • een solitair gelegen glastuinbouwbedrijf dat verplaatst wordt naar een (reserve)glastuinbouwontwikkelingsgebied Bergerden-Huissen of de Bommelerwaard of een regionaal cluster glastuinbouw in Tuil, Elst en Voorst; of
  • een glastuinbouwbedrijf dat verplaatst wordt binnen een glastuinbouw-ontwikkelingsgebied of reserve-glastuinbouwontwikkelingsgebied in Bergerden-Huissen of de Bommelerwaard of een regionaal cluster glastuinbouw in Tuil, Elst en Voorst.

In aanmerking voor subsidie komen:

  • landbouwers die op moment van subsidieaanvraag eigenaar zijn van een volwaardig in gebruik zijnde te verplaatsen glastuinbouwbedrijf;
  • langdurig pachters die op moment van subsidieaanvraag eigenaar zijn van een volwaardig in gebruik zijnde te verplaatsen glastuinbouwbedrijf.

De subsidie bedraagt 100% ten behoeve van een bedrijfsverplaatsing voor zover dit niet leidt tot een verhoging van de productiecapaciteit, de waarde of de rentabiliteit van de onderneming of 40% van de subsidiabele kosten ten behoeve van een bedrijfsverplaatsing voor zover dit leidt tot een verhoging van de productiecapaciteit, de waarde of rentabiliteit van de onderneming. De subsidie bedraagt maximaal € 1 miljoen per aanvraag. De subsidie kan echter nooit hoger zijn dan het aantal te saneren m2 glas vermenigvuldigd met € 25.

 

[Door: Vindsubsidies]

Gerelateerde artikelen