Fusie Mazars en ZhongShen ZhongHuan China

Mazars bundelt haar krachten met de Chinese organisatie ZhongShen ZhongHuan. Met deze fusie realiseert Mazars Groep een jaarlijkse groei van 15,9%. Door de samenwerking kan Mazars toegevoegde waarde blijven leveren in de Chinese audit- en adviessector. Daarnaast versterkt Mazars haar positie in snel groeiende economieën, zoals China.

De fusie brengt meer dan 1800 professionals samen, inclusief 83 partners van 15 Chinese kantoren. Door de samenwerking kan Mazars haar kennis en expertise in Financial Services combineren met de marktkennis van ZhongShen ZhongHuan om banken en verzekeringsmaatschappijen nog beter te ondersteunen.

Erik Stroeve, International Tax Partner van Mazars Nederland en verantwoordelijk voor de China Desk stelt: “Met de fusie neemt Mazars Groep duidelijke stappen in het waarmaken van haar ambities in China. Deze ontwikkeling heeft een positief effect op Mazars Groep en de vele landen waarin we actief zijn. Het biedt niet alleen perspectief voor China, maar ook voor bijvoorbeeld Afrika, Zuid-Amerika en Europa. We hebben nu meer kennis van de Chinese markt en expertise tot onze beschikking. Die kennis en expertise zal Mazars Groep én de China Desks van Mazars verder helpen in het adviseren en ondersteunen van organisaties die zaken willen doen in China, en andersom. 

Dankzij het partnership van Mazars Groep kan ZhongShen ZhongHuan meer toegevoegde waarde leveren aan uiteenlopende Chinese organisaties die zich richten op internationalisering. In het bijzonder gaat het hierbij om gerenommeerde organisaties uit de publieke sector en investeringsprojecten in het kader van het ‘One Belt One Road’-beleid.
 
“De fusie tussen Mazars in China en ZhongShen ZhongHuan is nog maar het begin. Met het unieke samenwerkingsmodel kunnen we meer organisaties en teams aantrekken, waarmee we meer projecten tot stand kunnen brengen in 2016,” aldus Mr. Huang, bestuursvoorzitter van ZhongShen ZhongHuan.

Mrs Zhang Liwen, Chief Chartered Accountant van Zhongshen ZhongHuan, treedt toe tot de Bestuursraad van Mazars Groep. Mr. Shi Wenxian, Chief Partner of ZhongShen ZhongHuan, versterkt de Mazars Groep Governance Council.

Gerelateerde artikelen