Flynth schrijft weer zwarte cijfers

In 2015 is Flynth adviseurs en accountants na jaren weer uit de rode cijfers gekomen. Dit blijkt uit het jaarverslag dat de organisatie heeft gepubliceerd.

Flynth, na de Big Four en BDO qua grootte de zesde accountantsorganisatie in ons land, draaide jarenlang verlies. In 2014 werd de weg naar boven gevonden, maar kwam het verlies toch nog uit op circa €1 miljoen. In het jaar ervoor werd er zelfs een verlies van €13 miljoen gemeld.

Ook al liep de omzet in 2015 nog terug naar €131,5 miljoen (€139,1 miljoen in 2014), toch werd er een bescheiden winst geboekt van €1 miljoen. Flynth wist in boekjaar 2015 de langlopende schulden te verlagen van €44,2 miljoen naar €36,1 miljoen. De omzet per fte steeg met 5,7% van €104.000 naar €110.000. Het totaal aantal medewerkers in fte kwam eind 2015 uit op 1.195. In het jaar ervoor was het aantal fte’s nog 1.336.

Het bestuur van Flynth zegt in het jaarverslag 2015 over de financiële positie onder meer het volgende: “Voor het eerst sinds jaren weer een positief netto resultaat (na afschrijving van goodwill)! Onze resultaten verbeteren, maar door onze extra lasten uit hoofde van projecten en afvloeiing van medewerkers is het eindresultaat nog bescheiden. Hoewel er opnieuw sprake was van omzetverlies in 2015, wisten we echter door een betere sturing een relatief hogere marge te realiseren. Hoge incidentele projectlasten op het gebied van ICT, communicatie en leiderschap zullen overigens ook het financiële beeld in 2016 nog beïnvloeden. Niettemin zijn we bijzonder verheugd over de inmiddels bereikte resultaten en verbeteringen op meerdere fronten, waarmee het fundament van de organisatie met ieders inspanning in 2015 weer een flinke impuls heeft gekregen.”

Verder wordt in het jaarverslag nog gemeld dat de wervingsprocedure voor een nieuwe bestuursvoorzitter is gestart. De huidige voorzitter (a.i.) Theo de Vries RA vertrekt dit jaar. Het tweede bestuurslid, Ronald Houtveen RA, blijft aan. Behalve een nieuwe voorzitter zoekt Flynth een derde bestuurslid. Het is de bedoeling dat in de nieuwe RvB op zijn minst één zetel door een vrouw wordt bezet.

•    Flynth Jaarverslag 2015 

Gerelateerde artikelen