Fintech: eerste beurshandelalgoritme dat bewijst dat het werkt

‘Innovation of the Year’ award winnaar Ultimate4Trading bewijst dat iedereen met hun systeem de beste Wall Street handelaren kan evenaren.
Aan het eind van 2015 kan een nieuwe bladzijde in de geschiedenis van de intelligente computer worden omgeslagen.  
Startup Ultimate4Trading won al de ‘Innovation of the Year’ prijs van STARTUP365, en heeft nu bewezen dat het werkt. Daarmee begint een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van de beurshandel.
Ultimate4Trading claimt dat met hun (2) algoritmes elke beginnende investeerder dezelfde rekencapaciteit ter beschikking krijgt als de meest ervaren professionele beurshandelaren aan de Zuidas, op Wall Street of in Londen.  En na uitgebreid en langdurig testen en bijschaven blijkt het systeem nu in staat om winst te behalen uit drie van elke vier voorgestelde transacties.
 
Ultimate4Trading werd ontwikkeld door John Cross, Abbey Walker-Jones, Matty Voss en Ash Patel, van de University of Birmingham (UK), als laatste grote werkstuk ter afsluiting van een studie Computer Science. De doelstelling van hun project was van het begin af aan: het creëren van een meer level playing field op de beursvloer.  “De aandelenhandel was eigenlijk altijd  alleen iets voor de rijke hoogopgeleide incrowd – nu kunnen ook minder ervaren investeerders dagelijks de beste kansen grijpen,” aldus de oprichters.  
 
Het systeem analyseert enorme hoeveelheden data, en suggereert daarna een fors aantal redelijk zekere transacties.  Aanvankelijk waren het er slechts twee per dag – nu worden in enkele nanoseconden miljarden gegevens geanalyseerd, wat resulteert in ruim honderd potentieel  winstgevende suggesties. Tussen de 70 en 75% van die suggesties blijkt achteraf inderdaad winst te genereren.
 
Een interview met de oprichters en een demonstratie van het systeem ziet u via start-up365.net.
Gerelateerde artikelen