Financiële dienstverleners: een kwart van ons werk wordt overgenomen door fintech

FinTech-sector zelf: méér dan dat, minstens een derde van jullie werkzaamheden!
Mondiaal zullen de investeringen in fintech tot ruim over de $150 miljard, zo verwacht PwC  in een nieuw rapport  ‘Blurred Lines: How FinTech is shaping Financial Services’, 
83% van de respondenten vreest tenminste een deel van zijn of haar werk over te zullen moeten dragen aan een computerprogramma of een bedrijf dat dergelijke systemen exploiteert. Twee derde van de dienstverleners ziet de marges dalen door de opkomst van fintech, 59% vreest verlies aan marktaandeel..
Vooral de betalingsintermediairs zien de toekomst duister in,  door de verdere opkomst van Blockchain. Meer dan de helft zegt niet goed te weten hoe met deze ‘dreiging’ om te gaan, 27% geeft toe er eigenlijk niets van te weten Erkend wordt dat deze technieken én de kosten van transacties enorm zullen verlagen én de transparantie zullen doen toenemen. PwC’s Global Blockchain* team heeft in deze sector meer dan 700 startups geïdentificeerd, waarvan er 150  ‘ones to watch’ zijn en 25 die naar alle waarschijnlijkheid de ‘leaders’ zullen zijn.
De belangrijkste struikelblokken die financiële dienstverleners zien rond fintech zijn:
  • IT security (53%)
  • Onzekerheid rond regelgeving (49%)
  • En (de noodzaak van) nieuwe businessmodellen (40%)
 
Gerelateerde artikelen