Financieel directeur weg bij Ajax temidden van crisis

De voormalige medewerker van PwC is opgeleid tot accountant.

Financieel directeur Susan Lenderink gaat Ajax verlaten. Ze was sinds de zomer van 2019 in dienst in Amsterdam. Ze lag onder vuur vanwege de financiële problemen bij de voetbalclub. Het mislopen van de Champions League kost Ajax dit jaar 40 miljoen euro. Ook deed KPMG onderzoek bij Ajax over belangenverstrengeling bij de directie.

  • Lenderink is oud-accountant en was voorafgaand aan Ajax werkzaam in retail
  • Supporters drongen aan op vertrek
  • Opvolger van Lenderink nog niet duidelijk

Lenderink heeft onder andere accountancy gestudeerd. Van 1995 tot 2003 was auditing haar studierichting. Eerst vanuit de opleiding economie die ze volgde aan de Universiteit van Amsterdam, met auditing als specialisme. Aansluitend kwam ze in 2000 in dienst van PwC, waar ze zich als senior associate bezighield met controlewerkzaamheden. Ze vervolgde haar loopbaan bij de Bijenkorf.

Jeroen Slop en Arie van Os

Lenderink volgende in 20219 Jeroen Slop op. Slop was financieel directeur tussen 1998 en 2019. De financieel directeur van Ajax vóór Jeroen Slop was Arie van Os. Van Os vervulde de rol van financieel directeur van 1989 tot 1998. Hij speelde een belangrijke rol in het financiële beleid van de club tijdens de succesvolle jaren in de jaren ’90.

Een week na transferwindow

Onder supporters werd allang aangedrongen op het vertrek van de financieel directeur. Lenderink blijft haar functie tot uiterlijk 1 maart 2025 vervullen. De voetbalclub zegt in een statement het jammer te vinden dat ze vertrekt. Volgens experts zegt het moment van vertrek mogelijk iets over de financiele situatie van Ajax aan het einde van de transferwindow waarin doorgaans financiele middelen moeten worden gebruikt voor de meest optimale selectie maar onduidelijk is of dit heeft meegewogen bij de beslissing.

VEB: ‘Onderzoek KPMG naar Ajax-directeur is broddelwerk’

 

Gerelateerde artikelen