Financial Reporting Lab onderzoekt impact big data en blockchain

Het Financial Reporting Lab is een project gestart dat de impact en mogelijkheden van nieuwe (communicatie)technologie voor ‘the future of financial reporting’ moet analyseren.
Daarbij ligt de nadruk op big data, data analytics en de imapct die technologie als die achter de blockchain zal hebben  op het vakgebied.  Het project onder de titel The Digital Future: Data project  valt onder het Lab als onderdeel van de Britse toezichthouder, de Financial Reporting Council (FRC).
 
Men gaat onderzoeken hoe de (toekomstige) technologie van invloed kan en zal zijn op hoe organisaties communiceren met en verantwoording afleggen aan de beleggers en beursanalisten.  Daartoe zoekt het lab contact met representatieve vertegenwoordigers uit alle stakeholderskringen. 
 
De grote vragen die men wil beantwoorden zijn:
  • Hoe zorgt de techniek voor veranderingen in corporate reporting, onder andere door meer diecte toegang te bieden tot de achterliggende gegevens; en
  • Hoe zal de transformatie van rapportageformats (al dan niet afgedwongen door nieuwe regelgeving, zoals de European Single Electronic Format for Corporate Reporting standaard die in 2020 van kracht wordt) tot optimaal resultaat leiden voor zowel organisaties als beleggers?
Om de lancering van het project te ondersteunen houdt het Lab een kort onderzoekje vooraf: welke kant moet het onderzoek (niet) opgaan?
Belangstellenden kunnen tot 20 juli as. hun input geven via www.surveymonkey.
 
Meer over het Digital Future: Data project van het Financial Reporting Lab vindt u hier.
Gerelateerde artikelen