EY maakt zich sterk voor neurodiversiteit

ADHD, dyslexie en hoogbegaafdheid bevorderen productieviteit.

Vandaag is Neurodiversity in Business Nederland (NIB-NL gelanceerd. De aftrap vond plaats bij EY, één van de bedrijven die lid zijn geworden en de Neurodiversiteit Pledge hebben ondertekend. Door deze ‘pledge’ te ondertekenen, committeren bedrijven zich aan het ondersteunen en promoten van de voordelen van neurodiversiteit op de werkvloer. Andere Nederlandse bedrijven die lid zijn en de pledge hebben ondertekend zijn ARUP, PwC, Techleap, Linkedin en VIA Nederland.

Neurodiversiteit verwijst naar AD(H)D, dyslexie, dyscalculie, hoogsensitiviteit, hoogbegaafdheid, het Tourette-syndroom, autistische mensen en diverse psychische aandoeningen. Onderzoeken suggereren dat teams met neurodivergente mensen beter functioneren en daardoor productiever zijn.

Neurodiversity in Business (NIB) is opgericht in het Verenigd Koninkrijk en ondersteunt vijfhonderd organisaties. NIB heeft als missie om werkgevers te helpen neuroinclusief te worden en bewust te maken van de voordelen van een neuroinclusieve werkomgeving. 

Met de lancering van NiB-NL kunnen nu ook bedrijven in Nederland lokaal worden ondersteund. Hoewel neurodivergente individuen over unieke talenten en perspectieven beschikken, worden zij vaak geconfronteerd met uitdagingen en stigma’s bij het vinden en behouden van werk. 

“Het omarmen van neurodiversiteit stelt EY in staat om unieke perspectieven en ideeën toe te voegen aan onze teams en deze in te zetten bij het creëren van oplossingen voor onze cliënten”, verklaart Saskia van der Zande, lid raad van bestuur bij EY in Nederland.  “Dat ervaren we sinds de komst van de eerste neuro divergente collega’s naar EY.”

Gerelateerde artikelen