EY Israël weigert advies en accountancy te splitsen

De 90 partners zien geen voordelen in het afstoten van advies.

EY-partners in Israël willen hun accountancy en adviesactiviteiten niet splitsen. Daarmee zijn ze tot nu toe de grootste landenvestiging van EY buiten die in China die niet meegaat in de plannen van het internationale accountantskantoor. 

Later dit jaar zullen de vestigingen in de diverse landen stemmen over het voorstel om te splitsen. Nog niet van elke vestiging is de voorkeur al bekend. Maar nu wel van Israël dus, waar de ongeveer 90 partners de plannen voor de splitsing hebben bestudeerd. "Vanuit ons standpunt in de Israëlische business zal de splitsing geen voordelen opleveren”, aldus managing partner Doron Sharabany van EY Israël in de Financial Times. Het Israëlische EY-kantoor behoort qua inkomsten tot de top 30 van EY, hoewel hier nog geen procent van de wereldwijde omzet wordt behaald. 

In elk land waar partners de deal afwijzen, blijven consultants en belastingadviseurs onder hetzelfde dak als de accountants, maar kunnen ze binnenkort concurrentie krijgen van hun voormalige collega's.

EY had verwacht dat de top 70 van landenvestigingen zich achter de splitsing zouden scharen, met uitzondering van die in China. EY is actief in 150 landen, maar de kleinste landenvestigingen worden buiten de splitsing gehouden. In totaal verwacht EY dat de operatie in 75 landen zal plaatsvinden. Ook EY in Nederland heeft zich achter de plannen geschaard.

 

Gerelateerde artikelen