EY FinTech Adoption Index: de nieuwe financiële dienstensector

Grote tech-spelers en innovatieve startups maken de FinTech-sector booming, zo blijkt weer.
EY ondervroeg voor de eerste FinTech Adoption Index 10.000 actieve gebruikers in Australië, Canada, Hong Kong, Singapore, het United Kingdom en de United States. Doel: meer inzicht in de mate waarin Fintech geadopteerd wordt, wie wat gebruikt en hoe de (nabije) toekomst eruit zal zien.
 
Het is duidelijk dat FinTech-bedrijven steeds dieper en succesvoller infiltreren in de traditionele financiële dienstverlening. Banken, verzekeraars en andere dienstverleners als wealth/asset managers zijn gewaarschuwd!
 
 
 
Uit het onderzoek komt naar voren dat 15,5%  van ‘digitally active’ consumenten in de afgelopen 6 maanden tenminste twee fintech-producten hebben getest en gebruikt. Dat percentage zal waarschijnlijk het komend jaar verdubbelen.
 
Hong Kong is de meest geavanceerde adopter van fintech-toepassingen (29.1%). Daarna komen de VS (16,5%), Singapore (14,7%), het United Kingdom (14,3%), Australië (13%) en Canada (8,2%).
 
Meer details en grafieken via finyear.com.

__________________________________________________________________________
De European FinTech Awards is hét platform voor toonaangevende FinTech-bedrijven. Duizenden banen in de bankwereld verdwijnen binnen enkele jaren door talloze ‘FinTech- startups’. Innovatieve bedrijven staan te popelen om talloze gefrustreerde klanten van financiële instellingen van dienst te zijn. Wereldwijd wordt er meer en meer geïnvesteerd in techbedrijven die de gevestigde orde graag omver willen werpen. Neem deel. Word lid van de FinTech Community, bezoek de FinTech Events, meld u aan voor de European Fintech Awards.
__________________________________________________________________________

Gerelateerde artikelen