Expert zegt: uurtje factuurtje is dom en onfatsoenlijk

Time-based billing is “commercieel gezien dom, het is onethisch en tegenwoordig bijna verwijtbare nalatigheid", volgens een Britse adviseur.
Mark Wickersham (“I have been helping accountants to build more successful, more profitable and more enjoyable accounting firms since 2000!”) is een Britse chartered accountant en auteur van bestsellers over management van en in accountantskantoren.
 
Tijdens de Firm of the Future conferentie van Intuit in Australië deed hij de bovenstaande uitspraken. De reden van die verkettering van urenschrijven is, natuurlijk,  de opkomst van De Cloud.
 
Cloud accounting heeft de professie fundamenteel veranderd, of zal dat onherroepelijk doen. Copmpliance-werk, zoals het verzorgen van belastingaangiften en dergelijke, zal op korte termijn geautomatiseerd worden en dat betekent nogal wat voor de inkomsten van het gemiddelde kantoor. En de klanten, die overal lezen dat ‘in de cloud’ alles automatisch en bijna voor niets mogelijk is, die pikken het binnenkort niet meer als ze weer een paar duizend euro moeten betalen voor werk dat met een paar drukken op de knop gedaan is, maar waarvoor ze al jaren een paar dagdelen aan fees moeten betalen. 
 
En daarom is een rekening schrijven op basis van een uurtarief en ‘gewerkte uren’ commercieel gevaarlijk aan het worden. Klanten kopen geen uren, ze kopen een oplossing voor een probleem. Ze willen waarde zien, en alleen daarvoor zullen ze bereid zijn te betalen. Ze kopen kennis, ze kopen ‘beter resultaat’ of ‘lagere kosten’, en niet een oncontroleerbaar aantal declarabele uren. 
 
"Time as a way of billing has always been a completely stupid way of billing, commercially stupid, unethical and dangerously close to being negligent. And yet, the profession has always clung onto this for many years!" 
 
Ook in ons land…
 
 

Verhoog uw kantoorrendement met 20% 
Bent u een innovatieve accountant? Ontbreekt het u aan tijd om grote veranderingen door te voeren? Wilt u inzicht in nieuwe (technologische) ontwikkelingen? Na de training De Proactieve Accountant verzekert u zich van een toekomstbestendig businessmodel en verhoogt u direct uw rendement met 20%. Meld u direct aan.


  
Gerelateerde artikelen