ESG gestopt met levering van PKIoverheid-certificaten

Met ingang van woensdag 28 juni heeft ESG aangekondigd direct met de levering van alle PKIoverheid-certificaten te stoppen. ESG de Electronische Signatuur was tot op heden één van de vier leveranciers voor PKIoverheid services servercertificaten en één van de drie voor het leveren van de persoonsgebonden beroepscertificaat.

Accountants(eenheden) gebruiken PKIoverheid-certificaten voor twee doeleinden. Een PKIoverheid services servercertificaat voor de communicatie met Digipoort en het persoonsgebonden beroepscertificaat voor de ondertekening van de digitale accountantsverklaring. Deze certificaten kunnen alleen worden aangeschaft bij gekwalificeerde dienstverleners. 

Op de website van ESG is de volgende berichtgeving opgenomen: “Vanwege de nieuw Europese Verordening (EIDAS) is het voor ESG per 1 juli 2017 niet meer mogelijk PKIoverheid G2 certificaten te produceren en dus nog orders daarvoor te accepteren. Door omstandigheden is het niet mogelijk gebleken om per 1 juli 2017 over te gaan naar de nieuwe PKIoverheid G3 certificaten en deze uit te geven. Om toch de continuïteit van uw certificaten te waarborgen hebben wij KPN bereid gevonden de levering van nieuwe certificaten van ESG over te nemen. U kunt deze direct bestellen via https://certificaat.kpn.com/pkioverheidcertificaten/.”

Reeds uitgegeven certificaten blijven geldig tot hun vervaldatum. Directe consequenties voor accountants(eenheden) zijn er dus nog niet.

 

(NBA)

Gerelateerde artikelen