Deloitte vervangt kenniswerkers door kennissystemen

Deloitte kondigde gisteren een samenwerkingsverband aan met lerende-systemenleverancier Kira.
Het Big Four kantoor brengt zijn unieke financieel-administratieve expertise in, en Kira Systems zorgt voor intelligente zelflerende computers, die de accountancy-ervaring van Deloitte in een mum op zullen pikken.
 
Het resultaat? Volgens de twee partners krijgen uw medewerkers daardoor alle tijd vrij, die zij voorheen kwijt waren aan het doorzoeken, doorgronden en analyseren van ‘honderdduizenden contracten en andersoortige documenten’.  
Daarmee worden due diligence onderzoeken, forensische speurtochten en compliance-monitoring een fluitje van een cent, dus. En uw dure RA’s en RC’s kunt u voortaan aan echt nuttig, meer strategisch werk zetten. 
Volgens Noah Waisberg, CEO van Kira Systems, “heeft Kunstmatige Intelligentie een omslagpunt bereikt, en kunnen machines voortaan zowel kwantitatief als kwalitatief veel meer essentiële en nuttige en  informatie halen uit een oceaan aan ongestructureerde letters en cijfers dan de mens. Bovendien worden die machines door te oefenen steeds slimmer en leren ze van elk nieuw brokje informatie.”
 
Deloitte blijkt de systemen van Kira intern al langer dan een jaar te gebruiken, en zegt daardoor “sneller inzicht te kunnen krijgen in de specifieke problemen van een klant”. Bovendien kan Deloitte klanten sneller helpen met de analyse van grote hoeveelheden documenten en data, wanneer daar een hoge tijdsdruk op staat.
Gestandaardiseerde koppelingen van Kira-systemen en eigen expertise worden nu door bijvoorbeeld de Deloitte-auditors gebruikt in de vorm van de tool ‘Argus’. In de adviespoot is de betreffende applicatie D-ICE genoemd. Dankzij Argus kreeg Deloitte recent nog de “Audit Innovation of the Year” award  van het International Accounting Bulletin.
 
Gerelateerde artikelen