Deloitte opent Blockchain-lab in Dublin

Deloitte gaat een Blockchain-expertisecentrum voor de |EMEA-regio oprichten in Dublin, waarin minstens 50 experts tewerk zullen worden gesteld.

Volgens Deloitte zal het team, dat over anderhalf jaar compleet moet zijn,  zich vooral richten op het operationeel maken van proof-of-concept prototypes die de financiële dienstverlening door het kantoor zullen moeten aanvullen.

Deloitte ziet de technologie van het gedistribueerde grootboek als uiterst kansrijk en belangrijk. Eerder deze maand kondigde het nauwe samenwerking aan met vijf prominente startups – BlockCypher, Bloq, ConsenSys, Loyyal en de Stellar Development Foundation, met het doel om de wereldijde klanten van Deloitte nieuwe tools en technieken ter beschikking te stellen.

Inmiddels heeft het kantoor al zo’n 20 werkende prototypes klaar liggen, die ingezet kunnen worden bij toepassingen als ( bewaken van) digitale identiteiten, bankiersdiensten, internationale betalingen, beleggen en verzekeren, maar ook bij loyalty/zegeltjesprogramma’s.

finextra.com

Gerelateerde artikelen