Deloitte neemt PACER over

Door de samenwerking met PACER kan Deloitte heel snel in capaciteit opschalen.

Deloitte neemt PACER over, een ingenieurs- en adviesbureau dat zowel nationaal als internationaal werkzaam is op de terreinen infrastructuur- en investeringsprojecten.

PACER levert diensten in alle disciplines binnen een project: projectmanagement, projectbeheersing, contractmanagement, technisch management (systems engineering) en omgevingsmanagement. PACER werd opgericht in 2007 en is per direct onderdeel van Deloitte's Responsible Infrastructure & Capital Projects team binnen Risk Advisory.

Grote, op duurzaamheid gerichte transities zoals de energietransitie en klimaatadaptatie zijn naar verwachting de komende tien jaar de aanjagers van grote infrastructuur-, energie- en industriële projecten in Nederland en daarbuiten. Deloitte en PACER zijn nu gepositioneerd om een belangrijke rol te spelen bij het helpen van zakelijke en overheidsklanten om deze projecten op een verantwoorde manier uit te voeren. 

Het PACER-team van ongeveer 50 adviseurs werkt vanaf 1 december 2022 vanuit het Deloitte-kantoor in Utrecht. PACER bedient momenteel organisaties als Rijkswaterstaat en diverse Waterschappen. Vincent van der Meijden, oprichter en CEO van PACER, wordt Partner bij Deloitte.

“Ik ben heel trots dat alle energie en tijd die ik samen met mijn team de afgelopen vijftien jaar heb geïnvesteerd nu zijn vruchten afwerpt door het samengaan met Deloitte”, zegt Vincent van der Meijden. “We zijn klaar voor het volgende hoofdstuk waarin we kennis, slagkracht, innovatie en creativiteit van beide organisaties samenvoegen, om zo onze gezamenlijke klanten nog beter van dienst te zijn en echt impact te maken.”

“We zijn erg enthousiast om onze nieuwe collega's te verwelkomen en om met onze gecombineerde klanten in gesprek te gaan over de kansen die deze overname biedt. Met ambitieuze overheidsdoelstellingen voor verantwoorde infrastructuurontwikkeling en de behoefte aan nieuwe kapitaalprojecten bij onze zakelijke klanten in de komende vijf tot tien jaar, is dit nog nooit zo belangrijk geweest”, zegt Harvey Christophers, Partner Risk Advisory bij Deloitte.
 

Gerelateerde artikelen