Deloitte investeert miljoenen in cloud-diensten voor startups en MKB

Deloitte Propel biedt kleine ondernemers een abonnement met real time accounting, analytics, business planning, advies van een niet-virtuele accountant en nog veel meer.
Propel biedt de cliënt een dashboard, waarop ook de beginnende ondernemer op elk moment van de dag een real-time view krijgt van hoe zijn onderneming er voor staat, van kaspositie tot traffic van en naar zijn website. 
Het (SaaS) platform wordt aangeboden, inclusief de bijbehorende services, voor een bedrag van ongeveer £350 per maand voor een startup met tot drie werknemers, tot £1500 per maand voor een onderneming met 25 werknemers.
 
Volgens Deloitte is het systeem bedoeld om kleine ondernemers te helpen groeien. “Het geeft helder zicht op de financiële performance, en biedt een oplossing voor al die lastige financieel-administratieve uitdagingen waar (zeker beginnende) ondernemers mee geconfronteerd worden.”
 
De functionaliteiten van Propel zijn ontwikkeld in nauwe samenwerking met een twintigtal pilot-cliënten. Naast het dashboard en de basale boekhouding biedt het systeem daarom ook ondersteuning bij cashflow forecasting, begroten en financiering aantrekken.  
 
De nieuwe dienst, die vanaf heden beschikbaar is in het VK, is een van de manieren waarop Deloitte zich tracht te onderscheiden van andere dienstverleners aan de onderkant van de markt – de kleine zelfstandige kantoren.
 
Gerelateerde artikelen