Deeleconomie slaat grote slag: GM Investeert $500 miljoen in disruptief Lyft

General Motors Co. investeert een half miljard dollar in Ubers grootste concurrent Lyft. Doel: samen zelfrijdende auto’s ontwikkelen en exploiteren.
Lyft, de grootste concurrent van Uber, heeft een flinke slag geslagen door liefst $1 miljard op te halen bij investeerders. De belangrijkste onder hen: General Motors. 
 
Het gaat hier om de grootste strategische investering ooit door een traditionele autofabrikant, om het hoofd te bieden aan de nieuwe trend, delen van auto’s in plaats van  privébezit. 
GM en Lyft kondigen aan dat zij gaan samenwerken bij de ontwikkeling van een netwerk van zelfrijdende auto’s, die op afroep beschikbaar komen voor elke consument die zich wil verplaatsen van a naar b. Gelijksoortige plannen worden ontwikkeld door Uber zelf, maar ook bijvoorbeeld  de moedermaatschappij van Google Alphabet.
 
Voor de korte termijn zullen Amerika’s grootste autofabrikant en Lyft in alle grote centra in de VS leenauto’s aan gaan bieden ( zoals bij ons Greenwheels etc. dat doen).
Volgens GM President Dan Ammann “staat de sector voor grotere veranderingen in de komende 5 jaar dan we de algelopen 50 hebben meegemaakt.”Zeker in de grote steden zullen de millennials nauwelijks nog auto’s kopen, zo is de verwachting. Effectiever gebruik van de overcapaciteit van deze vervoersmiddelen ( die gemiddeld nog niet 1 uur per dag gebruikt worden) en vergroening van het transport zijn daarbij de belangrijkste drijfveren.
 
 
Gerelateerde artikelen