COSO publiceert Fraud Risk Management Guide

De Committee of Sponsoring Organizations of the Treadway Commission (COSO) helpt organisaties een geïntegreerd fraude-risicomanagementprogramma te ontwikkelen.

Samen met de Association of Certified Fraud Examiners (ACFE) heeft COSO een nieuw referentiemodel ontwikkeld, dat dienst kan doen als blauwdruk voor een eigen  beleid voor frauderisicobeheersing.

Daarmee voegt COSO een nieuwe loot toe aan hun portfolio van tools en achtergrondinformatie over interne control en enterprise risk management, met als belangrijkste ‘producten’ het COSO Enterprise Risk Management — Integrated Framework en het Internal Control – Integrated Framewor; nu dus aangevuld met de Fraud Risk Management Guide .

Overigens is deze Guide niet helemaal nieuw – het gaat om een update en uitbreiding van een rapport Managing the Business Risk of Fraud:A Practical Guide uit 2007, dat destijds gesponsord werd door het American Institute of CPAs (AICPA), het Institute of Internal Auditors (IIA) en ACFE.

De Fraud Risk Management Guide inventariseert de belangrijkste componenten  en instrumenten die organisaties kunnen inzetten om een effectief en efficiënt frauderisicobeheersingsprogramma op te zetten. Daarnaast bevat het document verwijzingen naar andere bronnen, die sectorspecifiek maatwerk mogelijk maken.

Voor meer informatie en bestellingen, zie http://www.coso.org/purchase-guide.htm

Gerelateerde artikelen