Britse baas EY stapt op jaar na herbenoeming

Hywel Ball kreeg de splitsing niet gedaan en zag de groei stagneren.

Hywel Ball, de leider van de Britse landenfirma van EY, treedt af. Dat is een jaar nadat hij herbenoemd was. Ball laat EY achter terwijl de groei van het bedrijf onder druk staat in Engeland. De Britse landenfirma is na die van De VS de grootste binnen het wereldwijde EY-netwerk.

  • Hywel Ball bleef tot na zijn pensioengerechtigde leeftijd aan als baas van EY UK
  • Hij was een fervent voorvechter van de mislukte splitsing van het bedrijf
  • Andere voorvechters zijn al gesneuveld binnen EY
  • Maar Ball wilde zelf de schade repareren door een reorganisatie te starten

Ball was een fervent voorstander van de beruchte splitsing tussen de accountantstak en de adviespoot van EY. De splitsing zal de accountancy sterker maken, betoogde hij in 2022. De door hem vurig gewenste splitsing kwam er niet, hoewel Ball zich daar actief voor inzette. Het floppen van de splitsing berokkende EY honderden miljoenen schade. Ball werkte honderden medewerkers het bedrijf uit bij een reorganisatie die EY UK weer gezond moet maken.

Sinds de mislukte splitsing van EY was het bijltjesdag. Het brein achter de splitsing, Carmine Di Sabio, stapte op als bestuursvoorzitter van EY Global. Zijn opvolger, Janet Truncale, beloofde een grote schoonmaak bij EY.

De 61-jarige Ball zat al langer in het zadel dan gebruikelijk is bij EY UK, waar 60 de gebruikelijke pensioenleeftijd is. Hij heeft veertig jaar bij EY gewerkt. Vorig jaar streek hij 6 miljoen pond op als beloning.

De strijdbijl is allerminst begraven bij EY

Gerelateerde artikelen