BinckBank lanceert pensioenbeleggen

BinckBank introduceert Binck Pensioen. Hierdoor kunnen klanten in Nederland vanaf vandaag via Binck fiscaal gunstig een pensioentekort wegwerken en extra vermogen opbouwen voor later.

Met Binck Pensioen speelt BinckBank in op trends in de pensioenwereld waarbij steeds meer mensen voor een individuele pensioenopbouw gaan beleggen. De veranderingen dwingen werknemers en zelfstandigen immers al meer zelf – en zeker ook tijdig – zorg te dragen voor een toereikende oudedagsvoorziening.  Via Binck Pensioen kan met een maandelijkse of jaarlijkse inleg (extra) pensioen worden opgebouwd.  

BinckBank: “Geld reserveren voor extra pensioen was altijd al mogelijk, maar vaak ingewikkeld. BinckBank zorgt nu dat pensioenbeleggen eenvoudig en bovendien fiscaal gunstig kan. Door de achterliggende beleggingsaanpak volledig te automatiseren en gebruik te maken van kostenefficiënte indexfondsen blijven kosten voor de klant laag en het product eenvoudig. Zo wordt het beleggingsrisico automatisch afgebouwd naar mate de einddatum van het pensioen dichterbij komt.”

Fiscaal voordeel

“Behalve een eenvoudige mogelijkheid om extra pensioen op te bouwen biedt Binck Pensioen, indien binnen de huidige fiscale regels (jaarruimte/ reserveringsruimte) wordt ingelegd, ook belastingvoordelen. Naast de mogelijkheid van een jaarlijkse belastingaftrek voor geld dat via Binck Pensioen wordt ingelegd, is het vermogen dat zo op een geblokkeerde rekening wordt opgebouwd vrijgesteld van de vermogensrendementsheffing in Box3. De na de pensioendatum uit te keren lijfrente wordt pas vanaf dat moment belast,” aldus BinckBank.

Verbreding

De introductie van pensioenbeleggen via Binck Pensioen past binnen de eerder gelanceerde strategie van BinckBank om zich te verbreden van een beleggersbank naar een bank voor meerdere vermogensopbouwoplossingen. In april werd daartoe ook al Binck Forward (online geautomatiseerde vermogensopbouw) gelanceerd en later dit jaar staat de introductie van Binck Sparen (internationaal spaarplatform) gepland.

 

Gerelateerde artikelen