BEPS in de praktijk: Luxemburg geeft het niet op en gaat voor ‘Digital Financial Services’

Luxembourg for Finance, het agentschap dat Luxemburgs financiële sector moet promoten, onthult vijfjarenplan om de verdere groei van de financiële sector van het hertogdom te waarborgen.
In zijn LUXFIN2020 rapport wijst het agentschap er nog maar eens op, dat Luxemburg een van ’s werelds belangwekkendste financiële hubs is geworden, door een brede scala aan cross-border producten en diensten te bieden. Voor alle denkbare sectoren, maar vooral die van “banking, investment funds, wealth management, insurance, and capital markets”.
Geen wonder dat het een populaire vestigingsplaats is voor allerlei financiële instellingen. En dat graag wil blijven.
 
De aanbevelingen in LUXFIN2020  bouwen voort op de kernwaarden van het hertogdom. Er wordt gewezen op nieuwe niches en op de blijvende kansen van die kerncompetentie, cross-border financial services. Maar Luxemburg wil zich vooral onderscheiden door innovatie ( blockchain, fintech) en zo de leidende positie bevestigen en versterken. 
 
Nicolas Mackel, CEO van Luxembourg for Finance, zegt het zelf: "Luxemburg zal zijn concurrentiepositie binnen de EU blijven versterken als ‘destination of choice’ voor internationale investeerders en dienstverleners .”  
 
Gerelateerde artikelen