Benchmarken met collegae-accountants

Wat zijn de zorgen en verwachtingen van uw Britse collega’s? Wat zijn hun KPI's en prestaties?
Via Accountingweb kunt u The Latest UK Insights and Benchmarking Report 2015 downloaden, om uw eigen kantoor te benchmarken met Britse collega’s en op vrijdagmiddag even na te denken over de toekomst.
Het rapport beschrijft de ervaringen, uitdagingen en kansen, zoals gezien door de ‘gewone’ Britse accountantskantoren.
 
Zo blijkt het winnen van nieuwe en behouden van bestaande klanten een grote zorg – 67% zegt de afgelopen maanden minder dan 20 nieuwe klanten geworven te hebben. Anderzijds heeft slechts één op de vier kantoren überhaupt een marketingfunctie. Automatisering maakt het mogelijk de tijd, nodig voor het traditionele compliance-werk met 30 tot 60% te verminderen. Een op de drie Britse kantoren besteedt back-office werk bovendien uit aan een lagelonenland – waar ze vaak ook Engels spreken.. 
 
Liefst 64% van de partners is ouder dan 40, en 55% is zelfs ouder dan 50. Ondanks de zorgen om de voortschrijdende ‘commoditisation’ van het werk, blijven de Britse collega’s toch kansen zien voor de controlerend, of liever adviserend accountant.
 
Mits deze bij de strategieontwikkeling deze vijf kernpunten scherp voor ogen houdt:  
1. Accountants zijn voor het bedrijfsleven de natuurlijke en vertrouwde adviseurs, waar het de financiën betreft.
2. Accountants kunnen voor de financiële gezondheid en winstgevendheid van die klanten het verschil maken.
3. Accountants die echte waarde toevoegen kunnen hogere fees vragen en krijgen.
4. Cloud-technologie is geen hype. Deze zal het werk van de financials binnen en buiten de klanten fundamenteel veranderen.
5. Die klanten hebben behoefte aan en werk voor een real-time accountant, niet langer aan of voor een ex-post boekhouder en bewaker van historische gegevens.
 
Op basis van deze vijf pijlers zult u ook voor uw eigen kantoor een realistisch strategisch plan kunnen opstellen, aldus het rapport.
Gerelateerde artikelen